» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Germania

Documente necesare:
carte de identitate; pasaport pentru copiii sub 14 ani
Zboruri directe:
Munchen, Berlin, Stuttgart, Bonn - Koln,  Dusseldorf
Zone de interes:
Berlin, München, Marea Baltica, Marea Nordului, Hamburg, Bremen, Munich, Dresden

Turism: Germania atrage un numar foarte mari de turisti in fiecare an, axandu-se, in principal, pe turismul cultural. Statiunile de pe tarmurile marii Baltice si marii Nordului, cat si cele de Valea Rhinului, sunt foarte apreciate inca din secolul XIX. Turistii vin in Germania si pentru a experimenta istoria Europeana, astfel dezvoltandu-se puternic turismul in marile orase, in special Bremen, Munich, Weimar sau Dresden.
Nu trebuie sa uitam de festivalul berii, Oktoberfest, festival ce aduna milioane de turisti in fiecare an.

Viza:
Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori In Germania.
Intrarea In Germania este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Germaniei.
Pentru informatii suplimentare va recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile germane:
• Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei (www.auswaertiges-amt.de)
• Ambasada Germaniei din Bucuresti (www.bukarest.diplo.de)
• Consulatul General al Germaniei la Sibiu (http://www.hermannstadt.diplo.de/)
• Consulatul General al Germaniei la Timisoara (www.germanconsultimisoara.ro)

Siguranta si criminalitate
Germania este o tara cu un nivel de criminalitate scazut.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, Inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea In zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).
Recomandari generale:
• Pastrati In locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si nu le expuneti In mod vizibil asupra dumneavoastra sau In masini.
• Masinile trebuie Incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
• In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe Intreaga durata a calatoriei.
• Pentru iesirile In orase, In special In zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel si pastrati numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala precum si cel mai apropiat oficiu consular roman:
• Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei din Berlin  
• Consulatul General al Romaniei din München 
• Consulatul General al Romaniei din Bonn
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor germane, trebuie apelat numarul de urgenta 112.
Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu Inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina In locul In care va aflati, pentru a vedea daca totul este In regula!
Conditii privind traficul auto
Circulatia auto:
In Germania, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului.
Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.
Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna.
Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisa.
Aparatele anti-radar si de detectare a radarului: Utilizarea detectoarelor de radar si a aparatelor antiradar constituie contraventie. Organele de politie au dreptul de a confisca aceste dispozitive.
Parcarea este permisa numai In locuri rezervate, contra cost (tichetele se cumpara fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei).
Centura de siguranta: Este obligatorie.
Permisul de conducere romanesc este valabil In Germania.
Informatii pentru cazurile de accident de circulatie :
In caz de accident usor, completati, Impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat In accident si ale societatii de asigurare a acestuia.
Daca In urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.
Sistemul medical
Asigurarea medicala este obligatorie In Germania.
Va recomandam cu insistenta sa Incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate Inainte de a pleca Intr-o calatorie.
Daca va Imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare Intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la Ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara In timpul sederii dumneavoastra temporare In orice tara a Uniunii Europene.
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila In toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (In functie de tipul politei de asigurare). La Incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare In tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va Incheiati, Inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate In toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (Imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau In caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii In strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati In urma unor accidente sau din motive de boala.
In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.
Reglementari vamale
Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: tigari: 200 bucati, 1 litru bauturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apa de toaleta.
Detalii suplimentare privind regimul vamal aplicat de autoritatile germane pot fi obtinute prin intermediul paginii web a Administratiei Federale a Vamilor (www.zoll.de)

Regimul medicamentelor
Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.

Regimul animalelor de companie
Pentru spatiul UE, aveti nevoie de pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.
Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana In iulie 2011, se accepta, de asemenea, si un tatuaj lizibil.

 

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon