» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Macedonia

Republica Macedoniei este o tara aflata in inima Balcanilor, maginita de Bulgaria, Serbia, Grecia si Albania. Din nord si vest, cel mai usor ajungeti in tara prin Serbia, iar din est, prin Grecia si Bulgaria. Aceasta tara a ramas in  mare parte o comoara ascunsa - un paradis natural cu munti, lacuri si rauri, cu un ritm de viata diferit in mijlocul maretiei ruinelor istorice si a satelor idilice, care au ramas neschimbate secole intregi. Macedonenii sunt prietenosi si adora petrecerile cu muzica, bautura si mancare

Principalele atractii turistice

  • Explorati Skopje, capitala Macedoniei. Datorita unui cutremur din 1963, cladirile sun in majoritate noi. Centrul istoric este o zona atractiva, plina de magazine si restaurante.
  • Vizitati Biserica Sfantului Mantuitor, pentru a vedea iconostasul sculptat. Tot in cartierul istoric se afla caravanseraiurile Kursumli An din secolul XVI si Suli An din secolul XV si baile Daut Pasha, cu cele doua domuri mari si 11 mici. Acum adaposteste o galerie de arta.
  • Vizitati moscheele datand din perioada otomana, in special moscheea Mustafa Pasha din secolul XV si fortareata Kale din secolul X. Langa Skopje se afla manastirea Nerezi si biserica Sf Pantelimon din secolul XII, cu fresce magnifice.
  • Descoperiti Bitola, al doilea oras ca marime din Macedonia. Aflat la 18km de granita cu Grecia, orasul a fost un centru important in timpul conducerii otomane. In apropiere se afla si runele orasului antic Heraclea.
  • Vizitati orasul Ohrid, situat pe lacul Ohrid. Aici Sf Clement a pus fundatiile primei universitati slave. In secolele X si XI Ohrid a devenit capitala tarului macedonean Samuil. Zidurile fortaretei care au supravietuit pana astazi servesc pentru concerte de opera si piese de teatru. Mai puteti vedea si cateva biserici vechi, in special catedrala Sf Sofia ce contine fresce din secolul XI.

Mai multe...

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon