» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Paris

Daca vii pentru prima oara la Paris trebuie sa-ti incepi vizita cu cartierele Beaubourg si Halelor. De aici poti ajunge cu usurinta la principalele atractii ale capitalei. Cartierul Beubourg a devenit un loc turistic important dupa ce aici s-a construit centrul Georges Pompidou. Cladirea muzeului reprezinta una dintre cele mai cunoscute piese ale arhitecturii moderne. Cind a fost deschis, in 1977, centrul a surprins prin constructia sa originala, cu tevi viu colorate, creind impresia unei cladiri intoarse pe dos. Proiectat ca un centru multicultural, el adaposteste Muzeul National de Arta, un cinematograf cu mai multe sali, o imensa librarie, magazine si sali de spectacol. Un alt obiectiv al Centrului Pompidou este sala numita Studioul Brancusi. Studioul sculptorului roman Constantin Brancusi (1876-1957) se afla in nordul acestui centru, in care sint expuse operele sale.
Pentru pasionatii de shopping, Halele reprezinta un vis devenit realitate. Un "hiper" mall subteran, pe patru niveluri, in care poti gasi toate marile firme de imbracaminte sau de electronice. Insa, pentru nostalgici, Halele au o istorie trista. Pe locul actualului centru comercial a existat timp de 800 de ani piata de marfuri a Parisului, pe care Emile Zola a numit-o sugestiv "stomacul Parisului". Aici, in pavilioanele acoperite cu sticla, se vindeau carne, peste, fructe si legume, iar oamenii care lucrau aici alcatuiau o interesanta "fauna" sociala de o poezie greu de regasit in secolul nostru. Piata exista inca din secolul al X-lea, cind este mentionat un loc unde se comercializau alimente in zona in care acum se afla halele. Se considera insa ca anul infiintarii este 1183, atunci cind regele Philipe Auguste a construit adaposturi pentru comerciantii pietei. In 1850, sint instalati 12 piloni uriasi de fier pentru a sustine acoperisul. Din pacate, in 1969, vechea piata a fost demolata pentru a decongestiona traficul din centrul Parisului. Noul centru subteran nu are personalitate, desi mai exista inca niste bistrouri vechi si magazine de specialitati culinare care au supravietuit timpului, oferind o mostra a lumii ce a existat pe aceste locuri. In apropierea Halelor (6 rue Coquilliere, 75001) a supravietuit o braserie, Au Pied de Cochon, care serveste inca feluri de mincare preferate de negustorii de
altadata, cum ar fi picioare de porc. Mult timp, acesta a fost localul preferat din Hale. Daca nu va plac maruntaiele de porc, comandati friptura la gratar sau scoici insa, din pacate, preturile sint destul de mari.
De la Hale inainte de a te indrepta spre Sena, trebuie sa vezi biserica Saint Eustache. Cu arcadele si coloanele sale maiestuoase, biserica este una dintre cele mai frumoase din Paris, mai frumoasa chiar decit Notre-Dame, intrucit elementele gotice se imbina armonios si mai putin agresiv decit in cazul marii catedrale pariziene. Arcele de cerc, vitraliile si simbioza piatra-sticla impresioneaza vizitatorul cu atit mai intens cu cit timp citeva ore nu a facut altceva decit shopping. Nu ratati sculptura naiva din Capela Saint Joseph, a sculptorului Raymond Mason, un tribut adus indragitei piete. Scena prezinta Plecarea fructelor si legumelor din Inima Parisului.
Intoarce-te spre Hale si indreapta-te spre Sena! Vei traversa Piata Inocentilor. Dupa ce strabati stradutele inguste strajuite de cladiri inalte cu pravalii la parter, patrunzi pe neasteptate intr-o piata in mijlocul careia o fintina arteziana imensa domina peisajul - Fintina Inocentilor. A fost construita in secolul al XVIII-lea, in partea de sus a cimitirului, de unde doua milioane de oseminte umane au fost stramutate in catacombele Denfert-Rochereau.

Este ultima fintina renascentista construita in oras. Initial, a fost lipita de un zid de pe strada Saint Denis, dar, mai tirziu, cind i s-a adaugat si cea de a patra latura, a fost mutata in noua piata, devenind un punct de reper pentru turistii si studentii care hoinaresc pe strazi.
Tot in apropierea Halelor, descoperim un element care a devenit aproape un laitmotiv al Parisului: caruselul. Adevarate opere de arta, aceste jucarii le descoperi si de la Sacré Coeur pina la Turnul Eiffel, oferind un plus de poezie orasului.
Urmind bulevardul Sebastopol, vei ajunge la cel mai cunoscut sit al Parisului: faimoasa Notre-Dame de Paris. Pentru renumele pe care il are catedrala, nu este totusi destul de impresionanta, nici ca marime, si nici ca arhitectura. Viata din piata catedralei, lumea pestrita ce o populeaza, turisti, artisti ai strazii, saltimbanci si cersetori transforma piata si farmeca privirea.
Un obiectiv ce ar trebui trecut pe lista oricarui vizitator al Parisului se afla la celalalt capat al Pont Neuf: Libraria Shakespeare. Aceasta librarie mi se pare definitorie pentru lumea boema pariziana. In rafturile ei inghesuite, sint adunate mii de carti din toate colturile lumii, atmosfera ei imbiind vizitatorul la lectura si dezbateri ad-hoc. Descoperi prin diferite nise paturi si canapele pe care te poti intinde si citi; pentru un studiu serios sint birouri izolate la mansarda. Tot la mansarda, exista o camera cu vedere spre Notre-Dame, in care tineri de diferite nationalitati se intilnesc si discuta, in engleza, despre arta si filosofie. Prin colturi, lenevesc pisici si peste tot se simte mirosul cartilor. Mi se pare de departe cel mai interesant loc din Paris.
Apoi, poti colinda stradutele inguste si linistite ale Cartierului Latin. Aceasta zona de pe malul sting al Senei este, probabil, cea mai atractiva din tot Parisul. Concentrat in jurul celor mai vechi biserici din oras, strazile cartierului sint o aglomerare de cafenele si au fost preferate de scriitorii si artistii inceputului de secol XX. Puteti incepe prin a va plimba pe cheiul Tournelle printre anticarii cu tarabele lor verzi. Cu siguranta, veti descoperi un suvenir neobisnuit.

De aici, va puteti indrepta spre bulevardul Saint-Germain si va puteti opri la una dintre cele doua faimoase cafenele: Les Deux Magots si Café de Flore, cafeneaua frecventata de Camus, Dali sau Jean-Paul Sartre. La Les Deux Magots si-a intilnit Picasso muza, pe Dora Maar, in 1937. In Cartierul Latin veti descoperi ca, la Paris, in dreptul cafenelelor, trotuarele au "spectatori". Parizienii isi lasa ragaz pe terase ca sa priveasca si, de aceea, toate scaunele sint indreptate spre strada, indiferent de numarul clientilor ce stau la o masa. Toata lumea priveste spre strada si urmareste spectacolul vietii.
De aici, Muzeul DaOrsay nu este departe. Initial, gara, mai tirziu abandonata, transformata in sala de teatru si, apoi, in sala de licitatie, cladirea adaposteste din 1977 Muzeul DaOrsay. Cladirea este la fel de fascinanta ca si exponatele pe care le adaposteste. Felul in care lumina patrunde in sali, sentimentul grandios pe care il transmite, imaginea fatadei vechi, minunat conservate, iti taie respiratia.
Colectia impresionanta, ca valoare a exponatelor adapostite in muzeu atrage un numar imens de turisti, de aceea daca va hotariti sa-l vizitati trebuie sa va inarmati cu rabdare. Sau, poate, aveti noroc, ca mine, si prindeti o ploaie care-i va alunga pe ceilalti turisti. Cele mai apreciate dintre toate sint picturile lui Van Gogh. Senzatia pe care o ai in momentul in care admiri autoportretele pictate cu intensitatea specifica artistului este de neinchipuit. O alta minunata colectie care te indeamna sa visezi la Parisul pierdut, de acum un secol, este cea a picturilor lui Toulouse-Lautrec (1864-1901). O poti admira indeaproape pe Jane Avril, muza artistului - dansatoarea de la Moulin Rouge.
Dupa o vizita in muzeul in care descoperiti perfectiunea artei pictorilor parizieni, trebuie sa vizitezi parcul francez. Pentru ca nu este prea departe, mergeti in gradina Luxemburg, un loc in care salbaticia naturii este transformata in geometrie. In parc, nu exista banci, ci scaune pe care le poti muta acolo unde doresti in functie de soare, umbra sau vint. In mijlocul parcului, exista o fintina arteziana linga care se afla un chiosc, de unde poti inchiria barci cu vele. Toate acestea, impreuna cu nelipsitii porumbei, ofera vizitatorului liniste si relaxare si, de aceea, la ora prinzului, parcul este plin de oameni care iau masa. Gradina se afla in jurul Palatului Luxemburg (secolul al XVII-lea). Un element deosebit al parcului il reprezinta una dintre fintini construite de familia de Medici (secolul al XVII-lea). Mai exista un teren de joaca pentru copii, o cafenea in aer liber, o estrada, terenuri de tenis, un teatru de papusi si chiar o scoala de apicultura. In foisorul parcului este o fanfara militara care interpreteaza cu aceeasi placere indiferent de numarul spectatorilor. Trebuie sa incercati si o alta experienta, chiar daca e impotriva regulilor parcului: hraniti porumbeii. Atentie! Daca auziti un fluier, este jandarmul!
Pentru a descoperi farmecul actual al Parisului, nu trebuie sa-l cautati pe cel trecut. Prezent pe alocuri, vechiul si linistitul Paris va va lua prin surprindere.

Royal Garden Champs Elysees Hotel Paris 4****

http://www.royalgardenparis.com/index.html?langue_id=2 Localizare Hotelul este amplasat in centrul zonei de afaceri si comerciale din Paris, in imediata apropiere a vestitelor magazine de moda Haute Couture de pe Champs Elysees, a [...]

Splendid Etoile Hotel Paris 4*

http://www.hsplendid.com/ Address: Splendid Etoile Hotel Paris 1 Avenue Carnot 75017 Paris France Clasificare nationala : 4 Stele Situare geografica: La cativa pasi de Arcul de Triumf si la 2 km distanta de gara Saint Lazare. Tip de [...]

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon