» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Excursii

 “ Orasul magic”, “ Orasul de aur”, “ Orasul celor o suta de turnuri” , “ Parisul estului” iata cateva denumiri ale orasului Praga.Asezata pe cinci dealuri, la fel ca si Roma medievala, Praga se intinde de-a lungul celor doua maluri   ale Vltavei. Inca din Evul Mediu, Praga a fost cunoscuta ca unul din cele mai frumoase orase din lume. In secolul XIV, Praga era un oras cosmopolitan care intrecea toate orasele central-europene.Podul de piatra de peste Vltava a ramas   una dintre cele mai mari comori ale arhitecturii pragheze.O plimbare pe jos prin Praga este o plimbare printre secole. Orasul de origine al lui Einstein, Mozart, Kepler, Dvorak, Kafka, Jan Hus, Praga este o marturie a stilului gotic, baroc, al timpului renasterii sau al artei moderne.Praga - orasul mistic , orasul imparatului Rudolph al-II-lea, orasul muzicii si artei - este o opera artistica magica care a dainuit secolelor

Cehia, sau Republica Ceha, e un stat situat in Europa Centrala. Acesta regrupeaza regiunile Bohemia, Moravia si o parte din Silezia, invecinandu-se cu Polonia la nord, Germania la nord-vest si vest, Austria la sud si Slovacia la sud-est.
Cea mai mare bogatie a Cehiei sunt cele peste 100 de castele, de la fortarete intunecate pana la cele mai moderne si rafinate, toate fiind deschise publicului.

Capitala tarii este la Praga, supranumit si Orasul celor 100 de turle sau Orasul de Aur. Aceasta e asezata pe 5 dealuri, pe de o parte si alta a raului Vitava, fiind unul din cele mai frumoase orase din lume, o imbinare intre stilurile gotic, baroc, al renasterii si artei moderne.

Castelul din Praga, reprezinta unul dintre cele mai mari fortarete, fiind in trecut resedinta regilor din Bohemia, iar in prezent a presedintelui republicii. Palatul regal a fost fondat in a doua jumatate a sec XIX, mentinandu-se aproape intact.

In interiorul castelului se afla impresionanta Catedrala a Sf. Vitus unde se afla inmormantat imparatul Ferdinand I de Habsburg. Tot in interiorul castelului se afla si Bazilica Sf. Gheorghe, unde au loc aproape zilnic concerte de muzica de camera.

Straduta de Aur se afla in Cartierul Castelului. Locuita in trecut de alchimisti in casute construite in zidurile castelului, aceasta adaposteste in prezent magazine cu suveniruri.
Intregul cartier al Castelului se poate vizita cu un singur billet in valoare de 440 Kc. In pretul biletului intra vizita Vechiului Palat Regal, a Catedralei Sf. Vitus, a Turnului Fainarilor sia Strazii de Aur.
Pe malul drept al raului Vltava se afla Orasul Vechi, unde se afla ceasul astronomic, Catedrala Our Lady of Tyn si Turnul Primariei care ofera o superba priveliste asupra orasului.
Ceasul astronomic functioneaza din sec XV. Cadranul superior al acestuia arata ora centrala europeana si ora veche ceha, precum si fazele lunii si soarelui, miscarile astrelor, echinoctiile si sarbatorile vechi.

Podul lui Carol reprezinta unul din cele mai mari simboluri ale orasului. Impreuna cu turnul ridicat pentru apararea cetatii constituie principala intrare in Castelul din Praga.

Kutna Hora, se afla la 60 km de Praga, un orasel devenit celebru datorita minelor de argint. In Bohemia medievala, acesta a fost cel mai important si cel mai bogat oras. Cladirile precum Hradek, Catedrala Sf. Barbora, Colegiul Iezuit si

Manastirea Ursulinelor au fost construite datorita bogatiilor oferite de minele de argint. Orasul a fost trecut in patrimonial cultural UNESCO.

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon