» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Ski Elvetia

Elvetia este o tara care devine tot mai populara printre practicantii de schi din Romania. Operatorii spun ca cei care aleg statiuni din tara bancherilor sint persoane cu venituri consistente si care au fost in ultimii ani in Austria, iar acum au nevoie de o schimbare. Atuurile statiunilor elvetiene sint conditiile bune de cazare si pirtiile bine concepute, iar numarul instalatiilor de transport pe cablu este suficient. La capitolul dezavantaje pot fi trecute preturile mai mari si faptul ca nu exista o cursa charter.

 

Pe piata din Romania, cele mai cautate zone de schi din Elvetia sint St. Moritz, Davos, Crans Montana si Zermatt.

 

St. Moritz este una dintre cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia. Se afla in zona lacurilor Engadine si este celebra deoarece aici soarele straluceste, se spune, aproximativ 322 de zile pe an. Daca in timpul verii St. Moritz este o statiune potrivita pentru amatorii de drumetii, catarari sau mountain bike, iarna statiunea este cautata de schiori din toata Europa. In zona exista 350 de kilometri de pirtie, iar schiorii au la dispozitie peste 50 de instalatii de transport pe cablu. Zermatt este o statiune care este populara nu numai printre schiori, ci si printre alpinisti. Situata la poalele Matterhonului, Zermatt este cunoscuta pentru faptul ca ofera cel mai lung sezon de schi din zona: se poate schia in aproape orice perioada a anului. Pirtiile insumeaza 194 de kilometri, cele mai multe fiind destinate schiorilor cu un nivel mediu si mare de experienta.

 

Davos este o alta statiune faimoasa din Alpii Elvetieni, situata la doar 150 de kilometri de Zurich. Are peste 300 de kilometri de pirtie pentru toate gradele de dificultate. Sezonul de schi tine din decembrie pina in aprilie. Este o statiune de lux, iar schiorii au mai multe variante de petrecere a timpului, pe linga schi: discoteci, cluburi, sali de sport. In timpul verii se poate merge pe traseele pentru drumetii alpine sau mountain bike, dar se pot practica si sporturi precum golf si squash. Crans Montana este o alta zona de schi cautata mai ales de persoanele cu o situatie financiara peste medie. Este situata la 180 de kilometri de Geneva, pe un platou muntos de pe care se poate admira peisajul superb al vaii Rhonului. Pe linga schi, si in aceasta zona se pot practica drumetiile, mountain bike-ul sau catararile. Statiunea are in jur de 160 de kilometri de pirtie si aproximativ 30 de instalatii de transport pe cablu.

 

Crans Montana, dispune de peste 160 de kilometri de pirtie, deservite prin 39 de instalatii pe cablu. Regiunea de schi si snowboard Crans Montana se afla la altitudinea de 1500 – 3000 m, in regiunea francofona a Elvetiei.
La Crans Montana se ajunge utilizand 2 modaliatati: prin serpentine, sau cu telecabina din Sierre, cea din urma avand un traseu de o lungime de 4 km, iar din localitatile Crans, Montana si Aminona la partii se poate ajunge prin intermediul telecabinelor. Intre Montana si Aminona, din Violettes puteti ajunge cu o telecabina de 6 locuri pe Les Violettesre (2250 m), iar de aici se poate accesa cu usurinta ghetarul Plaine Mortere, unde si in timpul verii raman in functiune 3 instalatii de transport pe cablu. Tot de aici incepe si cea mai frumoasa partie din zona, cu o lungime totala de 12 km, care coboara chiar pana in vale, prin La Barmaz, pana in Aminona.  

 

O alta zona de schi cautata este Zermatt. Regiunea de schi Zermatt se adeseaza atat celor care iubesc schiul, cat si celor care iubesc snowboard-ul,  se afla la altitudinea de 3900 m si este unul dintre regiunile cele mai inalte din lume.
Cel mai inalt varf din aceasta regiune este Matterhorn – Mic - 3885 m altitudine, celelalte varfuri fiind Rothorn - 3403 m, Stockhorn - 3405 m si Gornegrat - 3090 m.
Sezonul de iarna incepe la sfarsitul lunii noiembrie si se termina la inceputul lunii mai, iar pe ghetar avem posibilitatea de-a ne bucura de zapada excelenta pe tot parcursul anului. Din cele 195 km partii , 48 km sunt dotate cu tunuri de zapada. Zermatt este legata in retea printr-o telecabina de regiunea Breuil-Cervinia (Italia) si in asa fel in super-regiunea "Zermatt International" avem la dispozitie 400 km partii.
In statiunea Zermatt, situata la altitudinea de 1620 m, este imposibil a se ajunge cu masina sau autocarul, mijloacele de transport se vor  parca in localitatile Tasch, sau Visp si de aici continuandu-se drumul cu trenul montan. Pana la Visp trenul ajunge in cca o ora, iar pana la Tasch in doar 10 minute.
Din gara Zermatt cu ajutorul Gornergratbahn-ului, urcati la peste 3000 m, iar de acolo se ajunge pe varfurile din zona (3200 - 3400 m) cu ajutorul telecabinelor, dupa care sunt mai multe posibilitati de coborare pe partii usoare si medii catre Furi si Zermatt.
Cea mai lunga partie din Zermatt este de 17 km si parcurge o diferenta de nivel de 2200 m. Partea superioara a partiei este usoara pana la Trockener Stegig, de unde se schimba in partie rosie pana la Furgg.

Adelboden: Datorita altitudinii ridicate, a conditiilor climatice cu zapezi bogate si de lunga durata precum si datorita marii varietati de tipuri de partii, Adelboden se numara printre principalele statiuni de schi ale Elvetiei. 56 de instalatii de transport pe cablu dintre care 11 telecabine, 9 telescaune si 36 teleschiuri deservesc cei 170 km de partii de toate gradele de dificultate: 35 partii pentru incepatori, 44 pentru intermediari si 6 pentru avansati.

Arosa: La o altitudine de cca 1830 m, Arosa este recomandata schiorilor incepatori si celor de nivel mediu mai ales datorita partiilor largi si lungi. Statiunea dispune de scoli de schi, 2 gradinite publice, restaurante.

Crans Montana: Statiune situata pe Valea Rhonului, zona inferioara a statiunii fiind recomandata pentru schiori cu nivel mediu; pentru snowboard facilitatile sunt foarte bune, aici existand doua piste speciale (in forma de "U") si doua "parcuri de surf". Pentru cei care nu schiaza exista piscina acoperita, sala de fitness, golf si tenis in interior, cinema, discoteca, casino, bowling, squash, concerte.

Engelberg: Statiune situata la 1000 m altitudine, intr-un peisaj mirific, cu un total de 82 km de partii pentru incepatori (25 km), intermediari (55 km) si avansati (2km) deservite de 14 instalatii de transport pe cablu.

Grachen: Localitatea Grachen cu 1300 locuitori este situata la 1617 m altitudine, dispune de numeroase partii de schi, scoala de schi, sali de fitness, restaurante.

Interlaken & Grindelwald: Situate la altitudini de 567 m - Interlaken si 1050 m Grindelwald, statiunile insumeaza 213 km de partii pentru incepatori (50km), intermediari (131km) si avansati (32km), deservite de 45 de instalatii de transport pe cablu. Statiunile dau acces la 3 renumite zone de schi "Mürren-Schilthorn", "Kleine Scheidegg-Männlichen" si "Grindelwald-First".

Gstaad: Statiune situata la 1000 m altitudine, cu un total de 260 km de partii pentru incepatori (40%), intermediari (40%) si avansati (20%), deservite de 63 de instalatii de transport pe cablu.

Leysin: Statiune situata la 1250 m ce dispune de 22 partii destinate atat schiorilor incepatori cat si celor dornici de aventura, 1 scoala de schi, posibilitati de practicare a snowboard-ului.

Montana: Statiune de schi cunoscuta in toata Eutropa cu numeroase partii destinate atat schiorilor incepatori cat si celor avansati, cu numeroase oportunitati de relaxare , restaurante, teren de golf, cazinouri, magazine, parcuri.

Saas Almagell: Statiune situata la 1600 m altitudine ofera 26 km de partii de schi deservite de 6 instalatii de transport pe cablu. Atractia turistica a statiunii o constituie Barajul natural Mattmark.

Saas Fee: Statiune aflata la 1800 m altitudine, intr-o vale idilica inconjurata de unele dintre cele mai inalte varfuri din Alpii Elvetieni (13 varfuri de peste 4000 m). Saas Fee insumeaza un total de 100 km de partii pentru incepatori (25 km), intermediari (50 km) si avansati (25 km) deservite de 22 de instalatii de transport pe cablu.

Saas Grund: Statiune aflata in inima Vaii Saas si care ofera o mare varietate de activitati pentru turisti. Din Hohsaas (aflat la 3100 m altitudine) se poate admira incredibila panorama a celor 18 varfuri de peste 4000 m ce inconjoara valea.

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon