» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Corfu

Insula Corfu este insula minunilor si a padurilor, in care, potrivit lui Homer in Odiseea, Ulise a facut ultima oprire in drumul sau inapoi spre Ithaca. Este o insula sofisticata, cosmopolita, care combina distractia cu relaxarea si o viata intensa de noapte. Este acoperita de plantatii de maslini, lamai si chiparosi. Aici soarele, nisipul fin si marea albastra sunt motive irezistibile pentru care zeci de mii de turisti din intreaga lume vin si revin aici in fiecare an.

 

De forma cizmei italice, dar intr-o pozitie de pregatire a unui sut puternic, insula Corfu este poate cea mai frumoasa - si sigur cea mai verde - insula a Greciei. Vizitata candva - prin forta destinului - si de Ulise, care a esuat pe plaja de la Ermones, in ultimii cativa ani a fost napadita si de turistii romani, care gasesc aici conditii mult mai bune decat pe litoralul romanesc si la preturi mult mai decente.

Insula in sine nu are nimic paradisiac, peisajul nu are superlative, totusi e ceva care relaxeaza si da o stare de bine. Muntii impaduriti care coboara direct in mare, aerul, calmul si zambetul localnicilor (sa fie oare doar zambetul hotelier?), culoarea si limpezimea apei, linistea dupa-amiezelor, poate ca toate concura la aceasta. Sau sunt - asa cum a observat un prieten arhitect - pur si simplu proportiile perfecte ale spatiului mediteran, care i-au inspirat pe grecii antici si din care au extras principiile armoniei si ale compozitiei?

Insula se lasa usor explorata, fiind bine brazdata de o retea deasa de drumuri - secundare, le-am zice noi, daca starea lor n-ar depasi-o pe cea a multor drumuri nationale din Romania - si foarte stramte. Asadar, inchiriati o masina sau, si mai bine, un scuter. Si porniti dimineata in jurul orei 6, cand cultivatorii merg la camp, cu furgonetele lor cu 3 roti.

 

Satele insulei, in general devenite orasele turistice, au un stil italienesc, dovada a ocupatiei venetiene ce a durat peste 300 de ani. Capitala, Kerkyra, de asemenea, pare o Venetie fara canale! Fotografiati vechiul fort si farul, nu uitati inchisoarea circulara de langa oras si manastirea Vlacherna, din capatul pistei aeroportului. Aici trebuie sa veniti dimineata, pana in ora 7, pentru a prinde cea mai buna lumina.

 

Pelekas, un foarte pitoresc sat pe varful unui munte de pe coasta de vest, are o panorama deosebita asupra intregii insule, de la vila care a apartinut acum peste un secol Kaiserului Wilhelm al II-lea. Tot Kaiserul a cumparat, dupa 1907, si vila imparatesei Sissi a Austriei, domeniul Achileion, situat pe partea de est a insulei, acum muzeu (si cazino!).

 

Pentru plecarea in croazierele pe mare va recomand satul Paleokastritsa, cu falezele sale stancoase si abrupte, iar pentru turismul de lux statiunea Kassiopi, de pe coasta de nord-est, in dreptul Albaniei. Evitati Roda sau Sidari, in nordul insulei, statiuni ce aduc prea mult cu Mamaia, unde merita doar superbele faleze erodate, martori geologici, in continua schimbare. Aici atentie la nisipul extrem de fin purtat de vant !

 

Si in rest, explorati satele, unde puteti gasi tipicele grecoaice, imbracate in negru, si cautati numeroasele puncte de belvedere, risipite peste tot, de unde, in zilele senine, puteti vedea bine Grecia, Albania sau insula Paxos.

Nu uitati un hard disc portabil, filtrul de polarizare si o trusa de sters obiectivele. Nisipul si sarea din aer pot fi periculoase!

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon