» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Europa Park - Germania

Europa Park este al doilea parc tematic de distractie din Europa dupa Disneyland Paris si cel mai mare parc de distractie din Germania. Este situat in orasul Rust la cca. 40 km distanta de Freiburg si la cca. 160 km distanta de Stuttgart. Parcul cuprinde 26 de atractii, spectacole printre care si un cinematograf 4D - "Magic Cinema".
Pentru cei ce doresc sa isi petreaca o minivacanta in Europa Park exista 5 hoteluri ce dispun de camere special concepute pentru familii cu copii.

În Europa Park mi-am petrecut cel mai frumos concediu din viața mea. Pot spune că am văzut o lume întreagă în doar o zi pentru că parcul este împărțit pe secțiuni denumite după țări sau zone geografice pe o suprafață totală de 85 de hectare. Situat în localitatea Rust, în sud-vestul Germaniei, este al doilea parc ca mărime din Europa (după Disneyland). Principala atracție este Silver Star, cel mai înalt rollercoaster din Europa și al treilea ca viteză, construit și sponsorizat de către Mercedes Benz. A fost primul și singurul rollercoaster în care m-am urcat, la 9 dimineața pe stomacul gol, dar a fost o experiență de neuitat. La finalul cursei, am avut alegerea de a cumpăra o fotografie cu mine în momentul de maximă intensitate al cursei și mă amuz de fiecare dată când mă uit la ea și îmi văd fața împietrită de teamă. În total, parcul găzduiește zece rollercoastere de diferite dimensiuni, și proprietarii anunță că vor mai construi și altele.

Parcul e plin de atracții, atât pentru copii, cât și pentru adulți, trenulețe de diferite dimensiuni, plimbări cu mașinuțe, autobuze, bărci sau plute prin zone tematice (cum ar fi Blestemul Cassandrei, Lumea Diamantelor, Pirații din Batavia), cafenele, restaurante, magazine de suveniruri pline cu tot felul de nimicuri, spectacole impresionante și zone în care poți face plimbări relaxante prin copii fidele după sate din Elveția, Grecia sau din țările nordice.

Copiii se pot distra la cinematograful 4D, pot face o călătorie cu un covor fermecat, pot viziona spectacole la teatrul pentru copii sau se pot juca la Casa D’Aventura, un loc de joacă situat în zona spaniolă a parcului. Anul acesta a fost inaugurată și o zonă care se numește Pădurea fermecată și care cuprinde o galerie a basmelor, Orașul Piticilor, Castelul frumoasei din Pădurea adormită și Casa Vrăjitoarelor care nu existau în 2005 când am vizitat eu parcul. Tot atunci, un loc interesant era și magazinul Milka unde se vindeau tot felul de bunătăți ciocolatoase și zeci de jucării cu văcuțe, și care sper să mai existe.

Articol scris de: Laura Frunză – Muțumim!

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon