» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Polonia

Polonia este o tara est-europeana marginita in nord de Marea Baltica si Rusia, in est de Lituania, Belarus si Ucraina, in sud de Cehia si Slovacia si in vest de Germania.
Desi relieful este predominant de campie, prezinta o diversitate si o complexitate aparte data de decalajul de inaltime: Muntii Rysy din masivul Tatra ce ating 2500 m , in timp ce delta raului Vista are 2 m sub nivelul marii.
Tara are o clima temperata de tranzitie intre oceanica si continentala.

Turistic, Polonia este o imbinare de nou si vechi. Exista orase vechi, in care s-a pastrat aproape intacta cultura traditionala si in acelasi timp, orase noi, total reconstruite dupa al doilea razboi mondial. Amintirile trecutului, frumoase sau triste (castele medievale, lagarele de concentrare nazista) reflecta istoria.

Astazi Polonia este o tara moderna, dezvoltata economic puternic, si armonizata social: desi divizata in multe regiuni, polonezii vorbesc aceeasi limba , sunt catolici convinsi si mostenesc aceeasi istorie.
Aceasta armonie atrage din ce in ce mai multi turisti sa viziteze frumoasa Polonie.

Cracovia este unul dintre cele mai vechi și mai mari municipii din Polonia. Numele oficial complet al orașului, folosit la ocazii ceremoniale, este Capitala Regală Cracovia. În mod tradițional Cracovia a fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural și științific. Reprezintă totodată fosta reședință a regilor polonezi și este considerată de mulți ca fiind inima Poloniei, având o istorie de peste 1000 de ani. Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind ținta a peste 7 mil. de turiști anual.

Varșovia este capitala Poloniei din 1596, când Regele Sigismund al III-lea a schimbat capitala de la Cracovia. Populația Varșoviei în 1999 era de 1,618,468 locuitori. Municipiul este de asemena capitala voievodatului Mazovia fiind localizată în partea central-estică a țării.

Varșovia este notabilă printre capitalele din Europa nu pentru mărimea sa, vârsta sa, sau frumusețea sa, ci pentru indestructibilitatea sa. Este un phoenix care a renăscut de mai multe ori din cenușa războiului. Suferind daune mari în timpul ocupărilor suedeză și prusacă din 1655-1656, a fost asaltată din nou în 1794, când armata rusă a masacrat populația suburbiilor varșoviene.

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon