» Curs valutar
» Starea vremii
» Mersul trenurilor
Home Despre noi Cursuri limbi straine Termeni si conditii Stiati ca? Informatii Contact Impresii de calatorie Cariere

Revelion 2016 Iordania

Informatii generale

 

Comorile Iordaniei se numara printre cele mai frumoase locuri din Arabia, de la anticele morminte de la Nabaten , templul lui Petra, la apa sarata a Marii Moarte , de la vechile orase Jerash si Pelala - infloritoarea statiune Aquaba, asezata in nordul golfului Aquaba. Mica tara la Marea Rosie are frontiere cu egiptul in vest, adica peninsula Sinai, iar la est are frontiera cu Arabia Saudita

Toata activitatea comerciale ale Iordaniei se concentreza in Amman, capitala Iordaniei si in orasul port Aquaba, singura poarta spre mare a tari.

Portul Israelului la Marea Rosie, Eilat, se afla la cateva mile distanta, frontiera dintre aceste doua tari urmareste marea depresiune Wadi Araba la Marea Moarta la Toridul desert Negev. In ciuda locurilor neatragatoare la prima vedere calatorii sunt vrajiti de peisajele grandiose si pline de piatra.
Au inceput cu modernizarea instalatiilor portului, astfel incat a fost transformat intr-un centru industrial cu aproximativ 40.000 de locuitori, din fericire pentru Aquaba golful acesteia este protejat de unul ditre cele mai frumoase bariere de corali din lume. Interesul de a realiza un loc de joaca acvatic la nivel mondial a aparut repede, si cu constructia de noi hoteluri luxoase acest loc incepe sa semene cu riviera franceza numai ca in orientul mijlociu. Aici poti practica aproaope orice sport acvatic doresti.
Nu trebuie sa calatoriti mult ca sa vedeti locurile speciale ale Iordaniei, deoarece ele sunt in principal grupate in partea estica intre raul Iordan si autostrada Aqaba-Ma'an-Amman-Damascus careia i se mai spune si autostrada desertului . O ruta mult mai scenica dar pentru cei care au mai mult timp este Autostrada regelui ce trece prin Petra, Tatila, Madaba si Karak.

DESERTUL

Din munti Wadi Run Lawerence al Arabiei a fost lansat atacul asupra Aqabei. Mergand in directia inversa, trecand prin lantul muntos si prin satele din spatele Aquabei ca sa ajungi in vechiile recote unde stanci inguste se ridica la cer. Mica asezare denumita Rumm este casa Patrulei Desertice Beduine . Aici se termina drumul. Si este la alegerea clientului intrarea in vale.

Petra

In intrarea in Wadi Musa (Valea lui Moise) , o cladire cu trei domuri gazduieste Ain Musa, . Soseaua coboara spre satul Wadi Musa , Centrul Vizitatorilor si casa de vacanta a guvernului stau la marginea sitului care este deschis de dimineata pana seara. Accesul catre misterioasa lume a nabatenilor se face printr-o intrare ingusta sapata in stanca numita Bab es-Siq (0 poarta lui George lunga de aproape o mila si destul de lata pentru a trce doi cai, intrarea impregnabila a putut tine la departare armata romana pentru mult timp.

Inauntru comerciantii au devenit foarte bogati si puternici prin transportarea de unelte pentru a garanta trecerea sigura prin regiune, ei controlau comertul cu mirodenii si alimente venite de peste tot din regiune chiar si din India.

Potrivit legendei averea faraonului in aur se afla ascunsa in urna din varful partii circulare centrale din etajul superior (de fapt urna este din stanca masiva in intregime) . Camerele interioare sculptate dintr-o piatra roz sunt aproape perfect plane . Exista unele dezbateri asupra rolulului acestei cladiri: a fost un templu al lui Isis, sau un mormant monumental al unui rege nabatean? Puzzel-ul este inca nerezolvat. Mergand inainte pe acea alee apare teatrul. Cu 8000 de locuri el a fost inceput in timpul lui Aretas al IV-lea care a urcat la tron in secolul 9 I.Hr. . In timpul domniei lui de 50 de ani, Petra a fost in cea mai puternica perioada. Sub culise erau camere de depozitare si un loc unde se punea cortina dupa ce se cobora. O alta serie de cladiri spectaculoase sunt mormintele regale. Alaturi de ele se afla mormintele Urn care au fost transformate intr-o biserica crestina in 447 D.Hr. dupa cum spune o inscriptie greaca din interiorul mormantului. Episcopul din Petra a construit scarile grandioase care duc acolo.

Amman

Allemby Bringe se afla la circa 50 km de capitala iordaniana. La fel ca multe orase estice care s-au avantat in dezvoltari spectaculoase si nestudiate , Ammanul a pastrat foarte putin din trecutul sau. Totusi excavatiile au scos la iveala lucruri datand chiar din 3500 I.Hr. Sub conducera Ptolemeilor (secolul al 3 -lea I.Hr.) a fost numit Philadelphia; cand a fost luata de Herod in 30 I.Hr. Orasul a fost complet reconstruit in stil roman. Dar pana ca Ammanul sa fie ales ca locul de comanda a supravietuit ca un mic sat. Pentru a vedea putin din istoria Ammanului si a amestecului de trafic si beton va sfatuim sa faceti o vizita la citadela.

Singurul interes pe care il ofera este pozitionarea deasupra vechiului sit Philadelphia , probabil si ea locuita in timpuri preistorice . Dar permite o vedere frumoasa la teatrul din Amman care gazduieste 6000 si este inca folosit pentru diferite scenete. Muzeul National de arheologie , aflat in nord-vestul templului lui Hercule, include in afara de comorile acesteia cateva din faimoasele pergamente de la Marea Moarta. Aceste pergamente au fost descoperite in Qumran, pe malyrile Marii Moarte. Sunt cele mai vechi scrieri din Vechiul Testament, la fel este reprezentata arta Nabateana si Ummayad

Formular de contact -

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod anti-spam: Array
Introdu codul anti-spam:
Rezervari on-line hoteluriRezervari on-line hoteluriBlogul turistului informat
Stiri
Localizare
Str. I. C. Bratianu, Nr. 2, Bloc A69, Ap. 1,
RO 240013, Ramnicu Valcea,
Tel: +40 250 726 726
Fax: +40 250 726 060
Mobil: +40 767 80 60 61
Mobil: +40 767 80 60 60
Skype: twt_romania
Yahoo: twt_romania
E-mail: office@t-w-t.ro
Click aici pentru harta!
Link-uri importante
Click for Bucharest Otopeni, Romania Forecast
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
PageRank Checking Icon